Politiek

Farmers Defence Force zegt sorry: 'verkeerde woorden'

Farmers Defence Force (FDF) heeft uiteindelijk toch excuses gemaakt voor uitspraken eerder vandaag. In een statement vond FDF-bestuurder Mark van den Oever dat “vleesbazen, zuivelbobo’s, voerboeren, bankiers en gevestigde orde belangenbehartiging” de landbouwsector “verraden als een Judas”. FDF spreekt nu van “verkeerde woorden”.

De excuses staan in een verspreid persbericht van het Landbouw Collectief, waar FDF onderdeel van uitmaakt. Vanavond was er een spoedoverleg met de dertien betrokken landbouworganisaties in het Landbouw Collectief. Het collectief geeft aan graag in gesprek te blijven met het kabinet.

“We bieden onze excuses aan voor de verkeerde woorden. We hebben goede afspraken gemaakt om gezamenlijk verder te gaan in de onderhandelingen. Alles met het oog op de bal”, zegt voorzitter Mark van den Oever.

Opgeschort

Gesprekken over de stikstofproblematiek tussen het Landbouw Collectief, minister Schouten van Landbouw en Mark Rutte werden eerder vandaag opgeschort. Het statement van Van den Oever schoot bij het kabinet in het verkeerde keelgat. In eerste instantie werd een excuus geweigerd door FDF. Na het spoedberaad met het Landbouw Collectief kwam dat er dus toch.