Weer & Verkeer

Farmers Defence Force schiet te hulp bij stormschade

Nog een paar uur en storm Ciara bereikt haar volle kracht. Het bestuur van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft laten weten paraat te staan als er burgers in nood zijn.

Lees ook: Storm Ciara komt eraan: zo laat gaat het los bij jou in de buurt

“FDF stelt haar netwerk, trekkers en manschappen ter beschikking om hulp te bieden indien nodig”, laten de boeren weten via Twitter. Er is een speciaal noodnummer in het leven geroepen waarom de boeren bereikbaar zijn. Voor omgewaaide tuinhekken hoef je niet te bellen, maar zodra er wegen worden geblokkeerd door bomen en grote takken, dan komen de boeren in actie.

Suggestieve verdachtmakingen

Tegelijk laten de boeren weten dat de linkse media en de politiek hen proberen te demoniseren door middel van suggestieve verdachtmakingen. Eerder deze week raakte de boerenactiegroep in opspraak na harde woorden richting minister Schouten en premier Rutte. Hierop besloot de politiek de onderhandelingen met de boeren op te schorten. Na een excuus van FDF werden de onderhandelingen weer hervat.

Lees ook: Geen excuses Farmers Defence Force na ‘Judas-verklaring’

“De boeren in Nederland willen er voor u zijn, burgers in Nederland. Als rots in de branding”, besluiten de boeren hun bericht op Twitter.