Politiek

Famke Louise kreeg beveiliging na ophef over #Ikdoenietmeermee

Famke Louise heeft na haar optreden in Jinek, waarin ze haar deelname aan #Ikdoenietmeermee verdedigde, beveiliging nodig gehad. De zangeres werd op straat belaagd en ook haar auto werd vernield, zegt ze tegen RTL Boulevard.

Een week geleden zat Famke Louise aan tafel bij de talkshow Jinek over de campagne #Ikdoenietmeermee, waaraan verschillende bekende Nederlanders meededen. Zij uitten kritiek op het overheidsbeleid rondom het coronavirus.

Auto kapotgetrapt

“Van de een op de andere dag haatte heel Nederland mij terwijl ik daar zat met de beste intentie. De dag erna is mijn auto helemaal kapotgetrapt en moest ik ook met twee bodyguards op straat lopen”, aldus Famke Louise.

Lees ook: ‘Groot concert Famke Louise gecanceld om #ikdoenietmeermee’

Volgens de influencer was het “gewoon te gevaarlijk” om alleen over straat te gaan. “Dat heeft mij mentaal wel echt kapotgemaakt. Daar ben ik nu nog van aan het bijkomen.”

Mentale steun van Diederik Gommers

Niemand minder dan Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, sleepte haar door deze moeilijke periode heen, schrijft RTL Boulevard.

Lees ook: Ook Famke Louise verwijdert video #ikdoenietmeermee: ‘Ik bied mijn excuses aan’

De zangeres had woensdag een afspraak met Gommers, om met elkaar te praten over het coronavirus. “We zaten natuurlijk bij elkaar aan tafel bij Jinek en hij heeft mij na de uitzending elke dag gebeld. Hij heeft mij mentaal echt gesteund.”

De twee komen binnenkort met een gezamenlijke campagne. “Dat hebben we samen bedacht en daar hebben we samen over gebrainstormd.” Aanstaande maandag zitten Famke Louise en Gommers opnieuw aan tafel bij Jinek.