Politiek

Actievoerders opgepakt bij klimaatdemonstratie Den Haag en Breda, vier zitten nog op het dak van het ministerie

De politie heeft een groep actievoerders van Extinction Rebellion aangehouden bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag.

Ze hadden er spandoeken met onder meer een temperatuurgrafiek opgehangen om aandacht te vragen voor het klimaat. Ook deelden actievoerders flyers uit.

Kom van dat dak af

De politie liet weten dat ze de actie moesten beëindigen. Maar omdat ze dat niet wilden, zijn ze aangehouden. “Het gaat om een groep van twaalf tot veertien actievoerders. Er zitten er nu nog vier op het dak, die proberen we er met behulp van een onderhandelaar af te krijgen. Als zij er af zijn, worden ze ook aangehouden”, aldus een woordvoerster van de politie.

Protest in Breda

In Breda vond ook een protest plaats, de klimaatactivisten kregen daarvoor de ruimte op het Chasséveld. De politie heeft twee actievoerders aangehouden omdat zij op een andere plek dan aangegeven besloten te demonstreren.

Extinction Rebellion voert actie omdat de overheid volgens hen te weinig doet op gebied van milieu en klimaat. Ze hadden spandoeken met onder meer een temperatuurgrafiek bij het departement opgehangen om aandacht te vragen.

Beeld: eerdere demonstratie, via ANP