112

Gasexplosie in wijk Nijmegen vaagt tussenwoning weg

Door een enorme gasexplosie in een tussenwoning aan de Hillekensacker in Nijmegen schudde het stadsdeel Lindenholt op zijn grondvesten. Er is één persoon uit de woning gehaald, deze was aanspreekbaar, meldt een woordvoerder van veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

“Uit zijn verklaring maken we op dat er niet meer mensen aanwezig zijn, maar de definitieve check moet nog gedaan worden”, aldus de woordvoerder.

Opvanglocatie

De tussenwoning is volledig verwoest, aanliggende woningen zijn ontruimd en bewoners daarvan worden op een opvanglocatie opgevangen. “Als u schade hebt aan het dak heeft u opdracht gehad van de brandweer om binnen te blijven. Doe dat ook. Hulpdiensten zullen u naar buiten begeleiden”, benadrukt de veiligheidsregio op Twitter.

Dat geldt, bleek woensdagavond, ook voor bewoners van de huizen tegenover het huis in kwestie. Die huizen zijn zo beschadigd geraakt dat de bewoners niet in hun huis kunnen blijven. Zijn worden naar wijkcentrum De Brack overgebracht en zullen daarna worden overgeplaatst naar een nog nader te bepalen opvanglocatie.

Oorzaak onbekend

Door rondvliegende brokstukken raakten meerdere huizen en auto’s in een straal van zeker zestig meter beschadigd. Er is op dit moment voor de directe omgeving geen acuut gevaar meer, vertelt de woordvoerder.

Wat de gasexplosie precies heeft veroorzaakt, is nog niet bekend.

Beeld: SPS Media