112

Explosie in woning Zwolle in wijde omtrek te horen, politie vermoedt misdrijf

In een woning aan de Geleen in Zwolle heeft een explosie voor veel schade gezorgd. Vier woningen moesten worden ontruimd, niemand raakte gewond. De politie gaat uit van een misdrijf en is op zoek naar getuigen.

De luide knal was rond drie uur ‘s nachts in een groot deel van de stad te horen. Hulpdiensten kwamen direct ter plaatse. De schade aan de woning was groot, er is geen brand uitgebroken. Ook drie naastgelegen woningen zijn ontruimd. In eerste instantie leek het te gaan om een explosie in de meterkast door de grote impact daar, maar dat bleek niet het geval.

Bewoners nog niet terug

De bewoners van twee woningen, waaronder ook de direct getroffen woning kunnen voorlopig nog niet terugkeren naar hun huis, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio IJsselland weten. Deze woningen zijn voorlopig onbewoonbaar verklaard.

Kort na de explosie zou er volgens getuigen een donkere auto met grote snelheid vandoor zijn gegaan. Ook zou er iemand zijn weggerend. De politie komt graag met mensen in contact die iets hebben gezien of een bewakingscamera in de buurt hebben hangen.

Beeld: SPS Media