Dieren

Esmee (16) doet lugubere vondst tijdens dagje varen: 'De hond had geen voorpoten meer'

Een gezellig dagje uit met familie liep voor de 16-jarige Esmee anders af dan verwacht. Ze vond na een pitstop bij een strandje een dode hond, zónder voorpoten. De vondst van de dode hond blijkt daarbij ook niet de eerste nare ontdekking te zijn in de buurt van Kampen.

“We waren met de familie aan het varen en wilde aanmeren voor een barbecue”, vertelt Esmee aan Hart van Nederland. “Toen we bij een strandje wilde stoppen zagen we iets in het water liggen. Eerst dachten we dat het een dode vis was, maar toen we dichterbij kwamen bleek het al snel dat het om een hond ging.”

De Kampense kwam uit nieuwsgierigheid dichterbij en kwam al snel tot de conclusie dat de voorpoten van het dier niet meer aan de romp vastzaten.

Let op: de onderstaande foto’s kunnen als schokkend worden ervaren: 

Esmee (16) doet lugubere vondst tijdens dagje varen: 'De hond had geen voorpoten meer'

”Ik schrok en werd ook verdrietig, want ik heb dezelfde soort hond. Ik kan me niet voorstellen dat je dit een dier aan wil doen.” Helaas was de Amerikaanse stafford niet gechipt. ”Ik hoop dat de politie erachter komt wie dit heeft gedaan”, aldus Esmee.

Tweede dode hond

De familie maakte een melding van het dode dier bij de politie en de Dierenambulance. Reden voor de politie om de lugubere vondst te onderzoeken, is dat binnen één maand tijd twee dode honden in het gebied zijn gevonden.

Op 15 juli werd namelijk iets verderop ook al een dode hond gevonden. Dit dier werd gewikkeld in een matras gevonden. Bij beide honden gaat het om op een Stafford of een daarop lijkend ras.

”Op dit moment wordt er onderzoek gedaan om vast te stellen om wat voor hond het gaat, hoe de hond om het leven is gekomen en wie de eigenaar is”, zegt een politiewoordvoerder tegen Hart van Nederland. “Als er mensen zijn die meer weten over een hond die in het water terecht is gekomen, of een hond missen, dan horen we het graag.”