Eigenaren modewinkels krijgen ook tegemoetkoming kabinet

“Het zijn uitzonderlijke en ruige tijden”, aldus minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken. Daarom wordt het noodpakket van het kabinet nu uitgebreid voor ondernemers uit de non-foodsector die er eerder niet voor in aanmerking kwamen. Vanaf maandag kunnen zij een beroep doen op de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

Door de maatregelen die het kabinet neemt in de strijd tegen het coronavirus, blijven winkelstraten leeg en hebben bijvoorbeeld kledingwinkels nauwelijks nog klanten. Hun inkomsten zijn daardoor sterkt teruggelopen. Ondernemers kunnen eenmalig een tegemoetkoming van 4000 euro netto krijgen, om onder andere hun huur te kunnen betalen. Daarnaast zijn er andere onkostenvergoedingen aan te vragen.

“Het zijn uitzonderlijke tijden die grote gevolgen hebben voor ondernemers. Daarom heeft het kabinet bij de aankondiging van het Noodpakket voor banen en economie ook meteen gezegd dat dit pakket nooit stilstaat. Ondernemers in de sector non-food kunnen weliswaar openblijven, maar zien hun inkomsten sterk teruglopen door de noodzaak tot social distancing. Omdat ze hard getroffen worden, verruimen we de regeling”, aldus Wiebes en Keijzer.

Op een speciale webpagina staat welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling.