Gezondheid

Eerste coronabesmetting op Vlieland en Ameland

Het coronavirus heeft Vlieland en Ameland bereikt. Voor het eerst sinds het begin van de uitbraak in Nederland, precies zeven maanden geleden, is één inwoner van Ameland en één op Vlieland positief getest. Het geval op Vlieland geval is tussen zaterdagochtend en zondagochtend doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en die op Ameland is bekend gemaakt door burgemeester Leo Pieter Stoel.

Nu Vlieland zijn eerste coronageval heeft, is er nog maar één gemeente in Nederland zonder bevestigde besmettingen en dat is Schiermonnikoog.

Lees ook: Coronavirus verspreidt zich als een olievlek over gemeenten door het hele land

Terschelling en het Gelderse Rozendaal hebben het laagste aantal besmettingen na Schiermonnikoog, Ameland en Vlieland. Op het Waddeneiland en in het lommerrijke villadorp bij Arnhem zijn tot nu toe vijf inwoners positief getest. In augustus zijn bezoekers van de jongerencamping Appelhof op Terschelling positief getest, maar die worden geregistreerd bij hun woonplaats. De Groningse gemeenten Loppersum en Pekela hebben acht vastgestelde besmettingen.

Vlieland is nog wel een van de 25 gemeenten in Nederland zonder sterfgevallen aan corona.

ANP