Gezondheid

Eerste baby van 2020 geboren tussen de vuurwerk-knallen: om 22 seconden na 12

Het kan bijna niet anders, denken ze bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Slechts een paar seconden in het nieuwe jaar zag daar baby Dovi het levenslicht. Dat zou dus zo maar eens de eerste baby van 2020 kunnen zijn. “Een bijzonder manneke”, zegt de trotse vader Ruud.

Het jongetje maakt het goed, net als moeder Celeste. Tijdens de bevalling leek het er lange tijd op dat Dovi op Oudjaarsdag geboren zou worden. Maar het duurde iets langer dan gedacht. En dus werd het een jaarwisseling om nooit te vergeten, zegt de verloskundige Herma Veldhorst. “Zoiets maak ik nooit meer mee. Een geboorte zo vlak na middernacht is echt uniek.”

Celeste was uitgerekend op de eerste van januari, vertelt vader Ruud. “Maar ik dacht eigenlijk niet dat hij ook echt op die dag zou komen.” Ook ‘s ochtends leek het daar nog niet op, maar uiteindelijk kwam Dovi toch in het nieuwe jaar.

‘Buiten knalde het vuurwerk’

Rond middernacht hield papa Ruud de klok goed in de gaten. Hij klokte de geboorte van Dovi op 22 seconden in het nieuwe jaar. Op dat moment werd overal in Nederland 2020 ingeluid. “Hij werd geboren, op mijn buik gelegd en buiten knalde het vuurwerk”, zegt Celeste.

De bijzondere naam Dovi is afkomstig uit de motorsport, waar vader en moeder een passie voor hebben. De naam van hun zoontje is geïnspireerd op die van de Italiaanse motorcoureur Andrea Dovizioso, die ook wel ‘Dovi’ wordt genoemd.