Gezondheid

Echtpaar overlijdt 24 uur na elkaar aan corona

Het Gelderse kerkdorpje Alverna kreeg vrijdag een zware klap te verwerken. Rien (81) en Rina Smits (80) overleden 24 uur na elkaar aan de gevolgen van corona. De twee inwoners van het dorp waren zeer geliefd.

Lees ook: LIVEBLOG | Het laatste nieuws over het coronavirus

“Rina heeft zich levenslang voor iedereen in de gemeenschap ingezet. Vroeger was ze lerares, ieder jongen en ieder meisje, heeft bij haar in de klas gezeten. Twee weken geleden sprak ik haar nog en dan krijgen ze potverdorie corona”, aldus Jolande Gremmen van de Katholieke Ouderen Bond in Alverna waar Rina jarenlang vrijwilligster was.

Gremmen vervolgt: “Rina was hier verantwoordelijk voor lief en leed. Dat wil zeggen dat ze de leuke dingen organiseerde, maar ook legde ze bezoekjes af aan 90-jarigen of ging langs als er ergens een sterfgeval was. Ze stuurde ouderen altijd kaartjes, hield alles bij. Rina was zo actief hier, we gaan haar vreselijk missen.”

De uitvaart van het echtpaar zal in besloten en kleine kring plaatsvinden, zoals nu niet anders kan. “Op een later moment gaan we zeker een herdenking voor haar organiseren hier in Alverna.”