112

Brandweer rukte duizenden keren uit door storm Ciara, schade nog niet in kaart gebracht

De brandweer heeft zondag tijdens storm Ciara bijna 2250 keer moeten uitrukken na meldingen over stormschade en wateroverlast. In Amsterdam werd 126 keer gealarmeerd en in Rotterdam 94 keer, gevolgd door Den Haag (68 meldingen), Utrecht (45) en Hilversum (31).

“De hulpdiensten hadden de hele dag de handen vol aan de gevolgen van storm Ciara”, aldus Alarmeringen.nl.

Lees ook: Schiphol: door storm 240 vluchten geannuleerd en grote paniek bij passagiers door doorstarts

In de afgelopen vijf jaar was alleen de storm die op 18 januari 2018 over Nederland raasde ernstiger, als het gaat om het aantal meldingen van stormschade of wateroverlast. Toen werd er meer dan 3000 keer gealarmeerd. Tijdens Ciara ging het zondag om 2247 meldingen.

Schatting schade Ciara

Verzekeraars komen pas dinsdag met een schatting van de schade door de storm Ciara. Volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars heeft het nu nog geen zin om daar iets over te melden.

“Het is maandag ook nog stevig weer en dat kan gevolgen hebben voor de schademeldingen. Een dakpan die gister los is komen te liggen, kan er bijvoorbeeld vandaag vanaf waaien. De verwachting is dat er nieuwe schades bijkomen die met elkaar te maken hebben. We willen graag een volledig beeld geven en wachten daarom tot dinsdag.”

Lees ook: Grote paniek en gegil bij passagiers door doorstarts

Verzekeraar Interpolis meldde eerder dat er zondag zo’n zeshonderd meldingen zijn binnengekomen van schade aan onder meer huizen en auto’s. Maar de verwachting is dat het aantal meldingen maandag nog zal oplopen.

ANP