Demonstratie tegen de coronamaatregelen op Malieveld rustig verlopen

Bijna duizend mensen hebben zondagmiddag op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Na afloop meldde de politie dat de betoging ordelijk en veilig is verlopen. Ze verrichtte geen aanhoudingen.

De betogers vinden dat de overheid met de maatregelen hun rechten schendt. De demonstratie begon om 14.00 uur en duurde een paar uur.

Veel politie op de been

Er was veel politie ter plaatse, ook te paard. De demonstranten hadden Nederlandse vlaggen bij zich en scandeerden leuzen als “wij zijn Nederland”. Er was opgeroepen om vreedzaam te betogen en 1,5 meter afstand te houden, omdat de politie de demonstratie anders zou beëindigen.

Ook bij het Centraal Station en bij wegen naar het centrum van Den Haag was de politie zichtbaar aanwezig. In verband met de demonstratie werd een aantal trams en bussen omgeleid.

Ongeregeldheden

Eerdere demonstraties op onder meer het Malieveld leidden verschillende keren tot ongeregeldheden. Donderdag raakte een agent gewond bij een demonstratie in de buurt van het Binnenhof, waarbij meerdere arrestaties werden verricht.

Lees ook: Claudia achtervolgde Kamerlid Pieter Omtzigt: ‘Ik intimideer niet, ik wil gehoord worden’

ANP
Beeld: Regio15.nl