Weer & Verkeer

Enorme drukte op de stranden en treinen puilen uit: 'Wilt u naar Zandvoort? Doe het niet!'

Het is bijzonder druk op de stranden langs de kust. De parkeerplaatsen bij Zandvoort, Bloemendaal en Wassenaar staan helemaal vol. De Veiligheidsregio Kennemerland roept mensen daarom op niet naar Zandvoort te komen.

“Wilt u nog naar Zandvoort? Doe het niet!”, twittert Marianne Schuurmans, voorzitter van de veiligheidsregio waar de kustplaats onder valt. Ook de treinen richting verschillende kustplaatsen zitten overvol. “De trein biedt ook geen soelaas. De treinen naar de kust puilen uit”, aldus de ANWB.

Lees ook: Nu al files door dagjesmensen op weg naar het strand

De parkeerplaatsen bij de stranden van Hoek van Holland zijn ook vol, meldt Rijkswaterstaat. Het is verder druk bij Rockanje, ten westen van Rotterdam, en op de snelweg en de provinciale wegen tussen Wouw in het westen van Brabant en het Zeeuwse Kruiningen.

Maximum bereikt

Ook het recreatiegebied Zeumeren bij Barneveld gaat dicht. Het maximumaantal bezoekers is bereikt, de slagbomen blijven omlaag en er mogen geen nieuwe bezoekers naar binnen. Dagjesmensen die naar Egmond aan Zee willen hebben ook pech: alle wegen richting de badplaats stromen vol.

ANP