Weer & Verkeer

Drukte bij stranden, strandgemeenten roepen op om niet meer (met de auto) te komen

Met het heerlijke weer kan het natuurlijk niet uitblijven dat veel mensen thuisblijven. Veel mensen kiezen donderdagmiddag voor een uitstapje naar het strand. Strandgemeenten zien het donderdagmiddag drukker worden en waarschuwen mensen die nu nog met de auto willen komen.

De Zuid-Hollandse gemeente Katwijk roept op Twitter op om zelfs helemaal niet meer naar het strand te komen. ”Het wordt momenteel te druk in Katwijk. Daarom roepen wij iedereen op om vandaag niet meer naar Katwijk te komen.”

‘Kom niet meer (met de auto)’

Ook in Bloemendaal en Zandvoort is het al erg druk. De gemeente Bloemendaal waarschuwt dat de parkeerterreinen vol zijn. Ook op de stations en in de treinen is het erg druk. “Afstand houden is lastig”, twittert de gemeente.

Om iets over 13.00 uur weet de ANWB te melden dat alle parkeerplaatsen aan het strand van de twee badplaatsen allemaal bezet zijn. Voor mensen die toch nog op het strand willen liggen hebben zij een tip: ”Ons advies: Kom op de fiets.”

De gemeente Noordwijk laat via Twitter weten dat alle gemeentelijke parkeerplaatsen vol zijn en verzoekt strandgangers op de fiets te komen en de strandopgangen vrij te houden. Op de naar de boulevard van Scheveningen worden strandgangers begroet door verkeersborden met daarop te tekst: ‘P vol’.  Er worden extra handhavers en boa’s ingezet om het verkeer te handhaven en mogelijke overlast te beperken.

Ook bij Hoek van Holland is het druk. Ook daar is er geen vrije parkeerplaats meer te zien. De gemeente Rotterdam raadt aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Volgens de gemeente is er nog wel voldoende plek op de strand.

https://twitter.com/rotterdam/status/1291320019985596417

Bij twee zwemplassen op de Veluwe was donderdagmorgen al het maximum aantal bezoekers bereikt. Zowel recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen als de Zandenplas bij Nunspeet is gesloten, meldt beheerder Leisurelands. Zwemgebied De Zwarte Dennen bij Staphorst is niet meer per auto bereikbaar. De gemeente stelt voor de komende warme dagen een parkeerverbod in op de toegangswegen naar het gebied.

In Friesland roept de gemeente De Fryske Marren op om rekening te houden met de coronamaatregelen. Wel is er nog voldoende plek aan het water.

Vlissingen sluit weg af voor gemotoriseerd verkeer

De boulevards in Vlissingen gaan vanaf vrijdag ‘s middags en ‘s avonds weer op slot voor gemotoriseerd verkeer. Ook scooters en brommers is het dan verboden, aldus de veiligheidsregio Zeeland. Vlissingen verwacht veel toeristen op de boulevards. Voetgangers en fietsers kunnen onvoldoende afstand van elkaar houden als er ook gemotoriseerd verkeer over de kustwegen mag rijden.

ANP/Redactie