112

Dronken vrouw kruipt achter het stuur met 5-jarig kind op de achterbank

De politie heeft afgelopen weekend in het Limburgse Heerlen een jonge vrouw aangehouden die met maar liefst zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol op achter het stuur zat. Haar 5-jarige dochtertje zat tijdens de rit op de achterbank.

De vrouw viel op vanwege haar opvallende rijgedrag en werd aan de kant gezet. Ze moest een alcoholtest doen, maar dit weigerde ze. Omdat de dienstdoende agenten sterk vermoedden dat er alcohol in het spel was, werd ze aangehouden. Ze moest, samen met haar 5-jarige dochtertje dat op de achterbank zat, mee naar het bureau.

Lees ook: ‘Straatracer’ met kleine kinderen op achterbank rijdt 100 km/u te hard

Maximale straf en traumabeertje

Daar blies ze tijdens een eerste blaaspoging 1440ug/l, wat ongeveer zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol is. Van een tweede poging kwam het niet, ook die weigerde de vrouw. Via Facebook laat de politie weten dat de vrouw juist vanwege die weigering automatisch de maximale straf krijgt. Ook mocht ze direct haar rijbewijs inleveren.

Omdat haar 5-jarige dochtertje op de achterbank zat, heeft de politie een zorgmelding geplaatst. Het meisje kreeg als troost van de agenten een traumabeertje.

Beeld ter illustratie, via ANP