112

Dronken automobilist (29) heeft acht keer te veel op en belandt in sloot

In de nacht van zaterdag op zondag is een 29-jarige dronken automobilist in Eindhoven over de kop geslagen. Hij had maar liefst acht maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed.

De man heeft zijn rijbewijs minder dan 5 jaar en is daarmee nog een beginnende bestuurder. Dit betekent dat de limiet op het alcoholgehalte in zijn lichaam op 95 ug/l ligt. Hij blies echter 685 ug/l, bijna acht maal meer dan toegestaan.

De auto belandde op zijn kop in een slootje langs de Eisenhowerlaan in Eindhoven. De bestuurder is wonderbaarlijk zonder enige verwondingen of kleerscheuren van het ongeluk afgekomen.

Dronken automobilist rook naar alcohol

“Bij het eerste contact wisten wij al genoeg.”, meldt wijkagent Maritio op zijn Instagramaccount. Hij was niet in staat om op zijn benen te blijven staan, zijn ogen waren bloeddoorlopen, hij sprak onduidelijk en rook naar alcohol.

De politie liet een blaastest afleggen waarop hij de hoogst haalbare score wist te halen, een ‘F’ van ‘False’. Het rijbewijs van de dronken automobilist is ingevorderd, binnenkort moet hij zich melden bij de politierechter.

De wijkagent uit Eindhoven sluit zijn Instagram-verslag af met de volgende boodschap voor automobilisten: “Zorg altijd voor een BOB, een taxi, of drink gewoon een colaatje.”

Beeld: Wijkagent Maritio