112

Dronken automobilist slaat agenten gebroken neus bij aanhouding

Een dronken automobilist die zaterdagavond in Goes tegen een geparkeerde auto knalde, heeft twee agenten mishandeld tijdens zijn aanhouding. Eén van hen liep een gebroken neus op, de ander vermoedelijk een hersenschudding. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan Hart van Nederland.

Omwonenden schrokken van de klap van de aanrijding en besloten buiten een kijkje te nemen. Zij vroegen de 23-jarige automobilist ui ‘s-Gravenpolder niet weg te rijden, omdat hij zijn gegevens moest achterlaten voor de afhandeling van de schade. Er ontstond een woordenwisseling, waarop de politie werd ingeschakeld.

Dronken automobilist in gevecht met agenten

Toen de agenten eenmaal ter plaatse waren, namen zij een blaastest af bij de man. Hij bleek ruim vier keer de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken. De agenten besloten hierop de man mee te nemen naar het bureau, maar daar was hij het niet mee eens. Hij verzette zich hevig en ging in gevecht met de agenten.

De 23-jarige man deelde rake klappen uit en sloeg de agenten een gebroken neus en mogelijk een hersenschudding. “Ze hebben de halve nacht in het ziekenhuis doorgebracht, ze zijn behoorlijk onder de indruk.”

De agenten doen aangifte tegen de man, de officier van justitie bepaalt hierna het gevolg.

Beeld: ANP