Drone tegen corona vliegt vandaag boven Zuid-Holland

De speciale Hart van Nederland-drone vliegt vrijdagmiddag boven de regio Monster in Zuid-Holland. Tussen 14.00 en 16.00 uur filmt de drone tegen corona jullie boodschappen en steunbetuigingen in deze moeilijke tijden.

Alle boodschappen zijn van harte welkom: steunbetuigingen voor de mensen in de zorg of gewoon voor familie, vrienden en andere dierbaren die we door de uitbraak van het nieuwe coronavirus nu even niet kunnen vasthouden en knuffelen.

Vertel ons hier wat je gaat doen en waar je zal staan. Spandoeken, tekeningen, figuren van vlaggetjes of auto’s: alles mag, maar wees creatief! Al mag gewoon zwaaien natuurlijk ook. We proberen zoveel mogelijk plekken te bezoeken. We bellen mensen van tevoren.

Drone tegen corona is succes

De speciale Hart van Nederland-drone vliegt sinds maandag elke dag over een andere provincie om boodschappen van liefde en steun te filmen. We begonnen in Overijssel en bezochten daarna ook Noord-Brabant en Zeeland.

De actie is een groot succes: al enorm veel mensen hebben zich de afgelopen dagen bij ons gemeld met een boodschap die ze willen achterlaten. “Vanaf het eerste moment dat we aankondigden te gaan filmen met de drone stroomden de aanmeldingen binnen, en dat wordt steeds meer. Mensen zijn enthousiast”, vertelt hoofdredacteur Marc Veeningen.

Het Vlaamse VTM Nieuws en HLN vliegen inmiddels al twee weken over België met een drone. “Het is fijn om te merken dat deze actie ook leeft onder Nederlanders. Ik denk dat het prettig is dat mensen alsnog van zichzelf kunnen laten horen en iets voor elkaar kunnen doen in deze moeilijke tijd”, aldus Veeningen.

Vandaag vloog de drone tegen corona boven Winschoten. Bekijk hieronder de mooie boodschappen van de Groningers.