Gezondheid

Drone tegen corona vliegt vandaag boven Overijssel

De drone die boodschappen tegen corona in heel Nederland filmt is vandaag in Overijssel en vliegt tussen 14.00 en 16.00 uur boven Hardenberg. Iedereen die hier woont wordt opgeroepen in die twee uur uit te kijken naar de drone en hun steun te laten blijken aan mensen die te maken hebben met het coronavirus.

Dat kunnen zorgmedewerkers of andere hulpverleners zijn, maar ook familie, vrienden of andere dierbaren die geconfronteerd zijn met het ernstige virus. Alles is mogelijk: spandoeken, een boodschap in een weiland, vuilnisbakken beplakken om de vuilnismannen te steunen, maar gewoon zwaaien of applaudisseren kan natuurlijk ook.

Met een drone tegen corona over het land

Om deze prachtige gebaren vast te leggen, vliegt Hart van Nederland vanaf maandag met een drone over het land. De Belgische zender VTM deed dit afgelopen week, met deze prachtige video als gevolg. Zulke video’s zijn vanaf vandaag ook te zien in Hart van Nederland.

Iedere dag vliegt de Hart van Nederland-drone over een andere provincie. Wil je er zeker van zijn dat de drone jouw straat, dorp of buurt niet mist? Meld je dan aan via boodschap tegen corona.