Gezondheid

Drentse scholen willen dat ouders hun kinderen op coronavirus laten testen

Scholenkoepel Pricoh in Drenthe vraagt aan alle ouders om na de voorjaarsvakantie langs de huisarts te gaan voor een controle op het coronavirus. Als er niets aan de hand is, kunnen kinderen “gewoon naar school” komen.

Dat meldt RTL Nieuws maandag, die de rondgestuurde oproep in handen heeft. Bij de scholenkoepel zijn dertien basisscholen in Hoogeveen en omstreken aangesloten.

Coronavirus in Italië

Directeur Herman Klaster laat aan RTL Nieuws weten dat het “verstandig leek om vast iets te doen”. Het bericht was volgens hem “puur om te attenderen” en uit voorzorg rondgestuurd omdat een of meerdere gezinnen in Italië zijn geweest.

Lees ook: Ministerie waarschuwt Nederlanders die naar Italië gaan om coronavirus

Het coronavirus grijpt snel om zich heen in Italië, vooral in de noordelijke regio Lombardije. Inmiddels zijn er zes mensen bezweken aan de ziekte en al meer dan 200 besmettingen. De Italiaanse regering heeft drastische maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen.

De scholenkoepel zegt tegen Hart van Nederland dat zij het beleid van de GGD volgen wat betreft het coronavirus. Gezondheidsorganisatie RIVM zegt echter dat het niet nodig is om preventief langs de huisarts te gaan en dat dit ook geen landelijk beleid is van het RIVM of de GGD.

Redactie/ANP