Dieren

Voorbijgangers vinden doos met gedumpte pythons in IJsselstein, wie is de eigenaar?

Het zal je maar overkomen: ben je net de hond uit aan het laten, zie je een doos in een parkje staan. Nieuwsgierig dat je bent, besluit je hem te openen. Om vervolgens de schrik van je leven te krijgen. Want er zitten… drie pythons in!

Het overkwam voorbijgangers in het Utrechtse IJsselstein zondagavond. Ze lieten de hond uit toen ze op de Teenschillerlaan een doos vonden. Met dus drie slangen erin, koningspythons om precies te zijn.

Dierenambulance redt pythons

Gelukkig ondernamen de voorbijgangers actie nadat ze van de schrik waren bekomen. Ze belden de politie, waarna de lokale dierenambulance naar de vindplaats kwam. De beesten bleken zwaar onderkoeld te zijn en het had niet veel gescheeld of ze hadden het niet overleefd.

Een medewerker van de dierenambulance zegt tegen Hart van Nederland dat er toevallig een slangenhouder op de wagen zat. Die kon zich over de dieren ontfermen. Na een nacht verzorging waren de pythons alweer flink opgeknapt.

Lees ook: Witte slang in Hoogvliet blijkt geen slang maar tampon

De dierenambulance probeert de eigenaar van de dieren te vinden. Mensen die iemand in de buurt hebben gezien met een bruine doos worden gevraagd contact op te nemen.

Foto: Dierenambulance IJsselstein