112

Automobilist rijdt door na aanrijding Vught, vrouw blijft gewond achter op zebrapad

Een vrouw bleef vrijdagavond gewond achter op een zebrapad aan de Secretaris van Rooijstraat in het Brabantse Vught. De automobilist die haar aanreed, reed door na het ongeval. Ze is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De aanrijding gebeurde rond 17.30 uur. Volgens wijkagent Marcel de Rouw stak de vrouw het zebrapad over, waarna ze door een kleine zwarte auto werd geschept. “De auto stopte nog even, maar reed vervolgens door”, zegt hij tegen Hart van Nederland.

Doorrijden naar een aanrijding is volgens de wijkagent een misdrijf. “Je mag niemand in hopeloze toestand achterlaten.”

Doorrijder nog spoorloos

Het slachtoffer werd volgens De Rouw al snel geholpen door omstanders. Uiteindelijk moest ze met een hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht. Hoe het nu met de vrouw is, is niet duidelijk.

Helaas heeft tot nu toe nog niemand het kenteken van de doorrijder door kunnen geven. “Het gebeurde allemaal heel snel”, legt de wijkagent uit.

Hij hoopt dat de bestuurder van de kleine zwarte auto zich snel meldt. “Het kan iedereen overkomen dat hij of zij iets of iemand over het hoofd ziet. Maar doorrijden mag echt niet.”

Als de bestuurder wordt gevonden, is het volgens hem aan justitie wat de volgende stap is. De wijkagent roept getuigen op zich te melden bij de politie.