Misdaad

Eis: vader 6 jaar de cel in voor mishandelen en doodschudden baby Aniek

Hans Wouter ter H. heeft zijn negen maanden oude baby Aniek volgens het Openbaar Ministerie zo ernstig mishandeld dat zij daardoor is overleden. Het parket eist tegen hem een gevangenisstraf van zes jaar.

Op 21 februari 2016 overleed de baby. De doodsoorzaak was hersenletsel, stelden artsen vast. Ze had bloedingen en zwellingen in de hersenen, die het gevolg waren van mishandeling. Het kind was geslagen, het hoofd was tegen iets aan geslagen, er was kracht op uitgeoefend en ze was flink geschud.

Het OM gaat er vanuit dat vader Hans Wouter ter H. uit Hengelo schuldig is aan de zware mishandeling van zijn kind, met de dood tot gevolg. Dat zou hij hebben gedaan door haar te gooien, slaan en/of schudden.

‘Speelde vliegtuigje met baby Aniek’

Hijzelf ontkent dat hij Aniek bewust heeft mishandeld en zegt dat hij ‘vliegtuigje speelde’ met zijn dochter. Ze zou daarbij uit zijn handen zijn gevallen. Dat scenario is volgens het OM ongeloofwaardig.

De moeder van Aniek reageerde in de rechtbank emotioneel. “Ik snap niet dat hij dit zijn eigen vlees en bloed aandoet. Heb ik signalen gemist?”, vroeg ze zich af. Ze mist Aniek nog elke dag. “Al krijg ik tien kinderen, deze leegte blijft.”

Foto ter illustratie