Gezondheid

Organisatie dancefeest verandert stiekem voorwaarden, weigert refunds vanwege 'coronavirus'

De organisatie van het grote dance-evenement Don’t Let Daddy Know heeft vanwege de impact van het coronavirus besloten om het feest van vrijdag 6 maart sterk te verkleinen, maar weigert terugbetalingen aan tickethouders. De organisatie veranderde enkele dagen geleden stilzwijgend de voorwaarden, om zo onder betalingen uit te komen.

In de oorspronkelijke opzet van het evenement zouden in drie grote zalen verschillende soorten muziek worden gedraaid, van house tot hardstyle. De organisatie kwam donderdag met een verklaring dat vanwege het coronavirus veel internationale ‘fans’ niet bij het evenement aanwezig konden zijn. Enkele artiesten zijn geannuleerd, in plaats van drie podia zullen de nog aanwezige acts op één podium optreden.

Boze reacties

Tickethouders voelen zich bekocht. Op Facebook kwam een stroom aan boze reacties op gang. Inmiddels hebben ze zich verenigd in de Facebookgroep ‘DLDK Fraud’.

Lees ook: Alle besmettingen in Nederland op rij

“Het is nu zwaar kut,” zegt één van de personen die naar het feest zou gaan. “Ik zou samen met een vriendin naar het hardstyle-event gaan. Het was bedoeld om onze verjaardag te vieren, omdat we op dezelfde dag jarig zijn.” Nu weet ze niet of ze nog zin heeft om naar de uitgeklede versie van het evenement te gaan.

Geen refunds

De tickets voor het dancefeest liggen tussen de 60 en 95 euro. De organisatie van Don’t Let Daddy Know geeft aan dat de tickets niet zullen worden terugbetaald, zoals in de algemene voorwaarden staat. Uit onderzoek van tickethouders blijkt echter dat de voorwaarden enkele dagen geleden stiekem zijn veranderd. Er is een nieuw artikel aan de voorwaarden toegevoegd waarin staat dat tickets niet worden vergoed in het geval dat een evenement ondanks grote veranderingen alsnog plaatsvindt.

Advocaten zeggen tegen Hart van Nederland te twijfelen of dit door de beugel kan. Organisaties kunnen de voorwaarden eenzijdig wijzigen wanneer dat zo in de algemene voorwaarden staat. Maar dan moeten klanten ook worden geïnformeerd over de wijziging om die te doen laten gelden.

Lees ook: Bij de ADE-show van Martin Garrix moest 130 mensen naar de EHBO door pepperspray

Volgens artikel 6, lid 237 van het Wetboek moet de consument altijd de mogelijkheid hebben om een overeenkomst te ontbinden, wanneer sprake is van een ingrijpende wijziging. In dit geval zou het dus het terugbetalen van tickets zijn.

Geen mail ontvangen

Aan die informatieplicht is niet voldaan, stellen tickethouders. Ze hebben geen mail ontvangen, en ook niet de gelegenheid om hun tickets te laten terugbetalen. “Ik ben erg boos over de manier waar op de organisatie van Don’t Let Daddy Know met zijn klanten om gaat,” reageert een van de tickethouders.

‘Beleid rond refunds niet veranderd’

In reactie op vragen van Hart van Nederland geeft de E&A Events, de organisator van het dancefeest, aan dat de algemene voorwaarden inderdaad zijn aangepast. “In zijn algemeenheid is ons beleid wat betreft refunds niet veranderd,” aldus de organisatie.

Tickethouders beraden zich nu wat ze zouden moeten doen. “Het is zonde, want ik had er zin in,” vertelt een van hen. “Krijg ik mijn geld terug? Ik weet het niet.”

Foto: Pixabay