Lifestyle & Entertainment

'Dokter Rossi' nieuwe sint bij aangepaste intocht in Amsterdam

De Amsterdamse intocht van Sinterklaas is dit jaar vanwege het coronavirus anders dan andere jaren. De aankomst van de goedheiligman, deze keer voor het eerst gespeeld door acteur Derek de Lint, is vrijwel zonder publiek, laat de Stichting Sinterklaas in Amsterdam weten.

De Lint gooide in 1977 hoge ogen door zijn rol in Soldaat van Oranje en schitterde daarna zowel in binnen- als buitenlandse producties. Hij was onder meer te zien als de uiterst zwijgzame Dokter Rossi in Gooische Vrouwen.

De intocht is op zondag 15 november bij het Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost. Normaal gesproken komt de sint aan bij het Scheepvaartmuseum, waarna hij in een optocht door de stad trekt.

Lees ook: Kick Out Zwarte Piet demonstreert bij ruim 20 Sinterklaasintochten dit jaar

Vanwege het coronavirus gaat de Stichting Sinterklaas in Amsterdam uit van “een waterintocht met vrijwel geen publiek, oftewel een minimumvariant”.

De rol van Sinterklaas werd in Amsterdam tot 2018 gespeeld door Jeroen Krabbé. Vervolgens wierp cabaretier Erik van Muiswinkel zich op als nieuwe goedheiligman, maar hij trok zich terug.

ANP