Gezondheid

134 nieuwe sterfgevallen door corona, dodental opgelopen tot 1173

Sinds dinsdag zijn er 134 corona-doden gemeld. Daarmee komt het dodental in Nederland door het nieuwe coronavirus op 1173, meldt gezondheidsorganisatie RIVM woensdag.

Bekijk op de kaart: alle besmettingen met het coronavirus in Nederland

Het aantal bevestigde besmettingen is in de afgelopen dag toegenomen met 1019. Dat betekent dat zeker 13.614 mensen in ons land het virus hebben opgelopen. In totaal zijn er 5159 mensen in het ziekenhuis opgenomen (geweest), een stijging van 447 ten opzichte van een dag eerder.

Twee doden onder 50

Tot nu toe zijn er twee mensen jonger dan 50 jaar overleden aan de gevolgen van de ziekte. Beiden hadden ernstige onderliggende gezondheidsproblemen. Het aantal gemelde corona-doden is lager dan een dag eerder, maar het RIVM benadrukt dat het aantal meldingen per dag door vertragingen niet het daadwerkelijke aantal sterfgevallen is.

 

Op het gebied van ziekenhuisopnames is er volgens de gezondheidsorganisatie weinig veranderd. In Noord-Brabant lijkt de piek van het aantal opgenomen coronapatiënten geweest te zijn. Maar in Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet te zien.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus