Dieren

Dode hond met ingeslagen kop gevonden in water Middelburg

De politie is op zoek naar de persoon of personen die verantwoordelijk is of zijn voor de dood van een hond, die in het water in Middelburg in een blauwe vuilniszak werd gevonden. De schedel van het dier is ingeslagen.

Waarschuwing: schokkende foto’s. 

Het dier, een American Staffordshire Terrier of een kruising, werd op 20 april aangetroffen in het water bij de Uijterschootweg, meldt Stichting Dierenwelzijn Walcheren op Facebook. “Hier zijn we allemaal kapot van en heel erg boos. Het is uiteraard ONTZETTEND belangrijk er achter te komen wie deze gruwelijke daad op zijn of haar geweten heeft! Zowel de politie als wij vragen jullie dringende hulp bij het ophelderen van deze zaak.”

Uit onderzoek blijkt dat de hond wel een chip heeft, maar deze is niet geregistreerd. Uit de chipinformatie blijkt wel dat het dier na 21-06-2018 in Terneuzen is gechipt.

Gouden tip

Zowel de stichting als de politie hoopt op de gouden tip. Iedereen die mogelijk meer weet of rond 20 april iets verdachts heeft gezien rond de Uijterschootweg, wordt opgeroepen contact op te nemen.

Het signalement van de hond: hij is “overwegend grijs of donkerbruin of zwart met een witte tekening op de kop”, aldus Stichting Dierenwelzijn Walcheren.