112

Busje botst tegen boom langs weg in Ruinerwold: één dode

Bij een eenzijdig verkeersongeluk met een busje in het Drentse Ruinerwold is zondagochtend vroeg een persoon om het leven gekomen. De andere inzittende raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 6.30 uur op de Haakswold toen het busje tegen een boom langs de weg botste. De hulpdiensten rukten uit, maar de hulp kwam te laat voor een van de inzittenden, een 20-jarige man uit Meppel. Een 22-jarige Meppelaar is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij was nog aanspreekbaar.

Lees ook: Dode gevonden in straat spookgezin Ruinerwold, geen aanwijzingen voor misdrijf

Hoe de botsing heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Ook is niet bekend of het dodelijke slachtoffer de bestuurder van het busje was. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het eenzijdige ongeluk.

Meerdere dodelijke ongelukken

In de afgelopen nacht waren er meerdere eenzijdige ongelukken met een dodelijke afloop. Een auto raakte in Heerlen een bewegwijzeringsbord en knalde vervolgens tegen een hoogspanningsmast. Voor de meerijder kwam de hulp te laat. Op de A15 bij Andelst raakte later een auto te water langs de snelweg, een vrouw overleed later in het ziekenhuis.

Beeld: Persbureau Meter