112

'Dieptreurige gebeurtenis': drie mensen overleden bij forse woningbrand Duiven

Drie personen zijn vrijdagochtend overleden bij een woningbrand in het Gelderse Duiven. De hulpdiensten kregen rond 08.05 uur de melding binnen over een brand in een vrijstaande woning aan de Roodwilgenstraat in Duiven.

Bij aankomst had de brandweer al een sterk vermoeden dat er nog mensen in de woning zouden zijn. Kort daarna werd er bevestigd dat er bij de brand een persoon is overleden. Iets later werd het duidelijk dat er nog een persoon aanwezig was in de woning. Hoewel de hulpdiensten snel ter plaatse waren konden zij niets meer betekenen voor de slachtoffers. Na 10.00 uur werd er nog een derde slachtoffer gevonden.

Tijdens een persconferentie heeft waarnemend burgemeester Jacques Niederer van Duiven gezegd dat het hoogstwaarschijnlijk om een man en twee vrouwen gaat. ”Dit is een dieptreurige gebeurtenis, een zwarte dag voor Duiven’.”

Gesloten rolluiken

De brand werd opgemerkt door een voorbijganger die ook de brandweer waarschuwden. Volgens de Gelderlander hebben de buren nog geprobeerd om de bewoners te waarschuwen, maar dat mocht niet baten. Het blussen van de brand werd ook bemoeilijkt door de rolluiken die gesloten waren op het moment van de brand.

Bij de brand kwam er veel rook vrij. De brand is inmiddels onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Volgens de politie is het niet de verwachting dat er nog meer slachtoffers gevonden worden.

Beeld: SPS Media