Gezondheid

Dochter met coronavirus trad maandagavond op in Raamsdonksveer

De dochter van het gezin uit Loon op Zand waarbij het coronavirus is vastgesteld, heeft maandagavond nog opgetreden in Raamsdonksveer. De GGD benadrukt dat ze maandagavond nog niet besmet was met het virus, haar vader kreeg pas later in de week de eerste symptomen.

De vrouw is de zangeres van de negenkoppige band: River Zydeco Band. “Deze dochter was op het moment van optreden die maandag nog niet besmet. Dat kan niet omdat bij haar vader de ziekteverschijnselen pas dinsdag optraden”, laat GGD-woordvoerder Jeroen Polman weten. “En pas vanaf dat moment kan je het virus overdragen. Die besmetting heeft dus pas na maandag plaatsgevonden. Er is geen reden voor zorg voor de mensen die bij het optreden aanwezig waren.”

Contact met GGD

Bandleider Jo van Strien laat weten dat de bandleden zich niet al te veel zorgen maken om besmetting. “We hebben contact gezocht met de GGD. Ze hebben onze nummers en kunnen ons bereiken, maar vooralsnog vonden ze het nog niet noodzakelijk om ons te testen.”

Ook de eigenaar van het zalencentrum waar de band maandagavond optrad staat er vrij nuchter in. “Het valt wel mee hoeveel bezorgde belletjes ik krijg van mensen die er maandagavond waren”, vertelt Peter Lambregts. “De zangeres is pas na dinsdag besmet geraakt door haar vader. Daar zijn we gerust over en opgelucht. Hierdoor kan ik nu ook ongeruste mensen, gerust stellen.”

De band hoopt dat de zangeres weer snel beter is: “We zijn een hechte band en hopen natuurlijk dat het zo snel mogelijk weer beter met haar gaat.”