112

Drie mannen stelen voor 3 miljoen euro aan elektronica uit loods Schiphol

Drie mannen hebben afgelopen zomer voor drie miljoen euro aan elektronica gestolen uit een loods op Schiphol. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni in 2019.

Met behulp van twee vrachtwagens en een elektrische palletwagen laadde ze een grote hoeveelheid dure elektronica in. Behalve telefoons van het merk Motorola werden ook veel artikelen van het merk DJI, zoals drones en actioncams gestolen. In totaal zijn er zo’n veertig pallets meegenomen.

Naast elektronica zijn er per ongeluk ook een aantal dozen meegenomen met onderdelen van tuinverlichting. Die dozen zijn door de opsporingsdiensten op 12 september teruggevonden in een loods in Beverwijk. De eigenaar van de loods is aangehouden.

Informatie van binnenuit

De Koninklijke Marechaussee vermoedt dat de daders mogelijk over informatie van binnenuit beschikten. De daders gebruikten twee voertuigen tijdens de diefstal. Een ervan is een lichtkleurige bakwagen van het merk DAF, type CF75250. De andere vrachtwagen bestaat uit een witte trekker van het merk Renault, type Premium 370 19T en een witte oplegger van het merk Draco.

Een van de mannen is inmiddels aangehouden. De andere gezochte dader werd ‘Appie’ genoemd, is blank en heeft een kaal hoofd. Hij is 1.70 meter lang, wordt tussen de 30 en 35 jaar oud geschat en sprak met een Amsterdam accent.