Gezondheid

Drogist uit Woerden begint paracetamolbank: 'Kom het alsjeblieft brengen'

Een vervelend gevolg van hamsteren tijdens deze coronacrisis: ook pijnstillers als paracetamol zijn vaak uitverkocht bij drogisten. Drogist Richard Stouthart uit Woerden heeft hier wat op gevonden: een paracetamolbank.

Mensen die een stripje of doosje kunnen missen, kunnen het bij zijn drogisterij inleveren. Mensen die om de pijnstillers verlegen zitten, kunnen een beroep doen op Richard. “Als je dan belt, stapt mijn zoon op het brommertje en die gooit het dan gratis bij je door de brievenbus.”

‘Mensen die het dagelijks nodig hebben’

De service van de drogist uit Woerden is speciaal voor mensen die dagelijks paracetamol nodig hebben, maar er niet meer aan kunnen komen. “Er zijn bijvoorbeeld mensen die structureel paracetamol gebruiken, omdat ze pijnlijke gewrichten hebben, of wat dan ook. Of mensen die echt griep of koorts hebben. En dan is het handig om dat te nemen.”

Tot nu toe heeft Stouthart het medicijn al een stuk of tien keer door de brievenbus gegooid. “Je hoeft niet zonder te zitten, we hebben wat in huis.” Maar hij doet ook een oproep. “Als mensen nog over hebben, kom het alsjeblieft brengen. Want het is jammer als het in de kast ligt, terwijl mensen die het nodig hebben er niet aan kunnen komen.”