Politiek

NU LIVE: Tweede Kamer in debat met Rutte over coronacrisis

Net als de afgelopen weken gaat het woensdagmiddag in de Tweede Kamer opnieuw over de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus. Kijk hier vanaf 14.00 uur mee naar het debat met premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

In het debat zal het onder andere gaan over de eerste voorzichtige signalen dat de instroom van coronapatiënten in ziekenhuizen afneemt. Ook zijn er vragen over een mogelijke exit-strategie voor als de coronacrisis over een hoogtepunt lijkt te zijn.

Een ander punt van discussie zijn de apps die het kabinet wil gaan inzetten om mogelijke besmettingen snel in kaart te brengen. Verschillende partijen zeggen bang te zijn dat de privacy van burgers in het gedrang komt bij het gebruik van zo’n app.

Politiek verslaggever Charlotte Nijs en politiek redacteur Tomas Riemens volgen het debat op de voet.

Technische briefing

Afgelopen ochtend was er weer een technische briefing waarin de Tweede Kamer werd bijgepraat door deskundigen over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Jaap van Dissel, hoofd infectiebestrijding van gezondheidsorganisatie RIVM, zei daarin dat coronapatiënten bij mildere klachten minder immuun lijken te zijn.

Lees ook: Coronapatiënten lijken bij mildere klachten minder immuun