Gezondheid

De restaurants zijn dicht, maar je kunt nog gewoon eten laten bezorgen

De maatregel van het kabinet om alle horeca in Nederland te sluiten in de strijd tegen het coronavirus, heeft vooralsnog geen invloed op restaurants die maaltijden thuisbezorgen. Dat meldt Takeaway.com, het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl.

Tijdens een persconferentie zondag maakten minister Slob (Onderwijs) en minister Bruins (Medische Zorg) bekend dat alle scholen, sportclubs en horeca in Nederland vanaf 18:00 uur op slot gaan. De maatregel blijft tot zeker 6 april van kracht. Het doel van de maatregel is om de samenkomst van groepen mensen zoveel mogelijk te beperken.

Contactloze bezorging

Volgens Thuisbezorgd is het “niet aannemelijk” dat de bezorgsite als gevolg van de nieuwe maatregelen wordt gesloten. In andere zwaar getroffen gebieden, zoals Italië, is de maaltijdbezorger nog altijd actief. Bestelde maaltijden worden sinds wel contactloos bezorgd. De bestelling wordt door de bezorger bij de deur achtergelaten, om direct contact tussen de klant en de bezorger te vermijden.

Lees ook: Nederland op slot: scholen, sportclubs en horeca dicht om coronacrisis

Veel restaurants worden hard geraakt door de ingrijpende maatregel. Thuisbezorgd komt naar eigen zeggen maandag met aanvullende maatregel om de getroffen restaurants te ondersteunen.