Lifestyle & Entertainment

Op zoek naar een nieuwe liefde? Dit is dé dag om weer te gaan daten

Het is de eerste zondag van het jaar en die staat bekend als ‘Dating Sunday’. Op deze dag melden zich namelijk meer leden aan op apps om te internetdaten, sturen singles elkaar meer berichten en hebben ze vaker een match.

Volgens een onderzoek van datingapp Inner Circle stijgt het aantal mensen dat op 5 januari lid wil worden van hun app maar liefst met 29 procent en zijn er 33 procent meer matches. Of het ligt aan de kerstdagen die net achter de rug zijn of de winterdip is niet duidelijk, maar dit is dé maand om te beginnen met (internet)daten.

De datingapp geeft vijf tips om meer succes te hebben in het internetdaten:

Geef je profiel een update

Een nieuw jaar betekent een nieuwe start. Geef, net voor Dating Sunday, je datingprofiel een opknapbeurt. Probeer eens nieuwe foto’s uit. Zorg er ook voor dat je eerste foto duidelijk, goedlachs en realistisch is.

Vul de lege plekken in

Vul je profiel in, zodat iemand iets te weten komt over je persoonlijkheid. Vermeld in je bio dingen waardoor iemand een gesprek kan aanknopen, zoals waar je recent op vakantie bent geweest of een grappig verhaal.

Waag eens een gok

Om het meeste uit online dating te halen, moet je af en toe een gok wagen. Zet de eerste stap, bericht je matches en kijk eens verder dan je eerste voorkeuren. De perfecte match is misschien iemand waarvan je het niet had verwacht.

Wees actief op een zondag

Dating Sunday is niet alleen de drukste dag voor dating-apps: zondagen zijn altijd de meest actieve dag van de week op dating-apps. Log in en chat tussen 21.00 en 23.00 uur op zondag om je kans op een date te vergroten.

Leg je telefoon neer

Hoewel dating-apps je in contact brengen met anderen, springt de vonk alleen over in het echte leven. Als je iemand leuk vindt, vraag hem of haar dan om eens een drankje te doen. Of ga naar events waar singles elkaar leren kennen.