Dieren

'Dames, jullie staan op de A28!': drukke nacht voor wijkagent

Ze gaven geen richting aan, negeerden een rood kruis en volgden directe bevelen van een agent in functie niet op. Agenten hadden vannacht hun handen vol aan vijftien koeien die op de snelweg bij Staphorst liepen.

”Dames, jullie staat op de A28, dat lijkt me niet echt handig”, was het commentaar van wijkagent Jean Louis Becker. ”Hup, hup, hup, achter de vangrail dames.” Sprak hij de koeien streng toe. Echt indruk maakte het niet.

Nieuwsgierige dames

De uitbraak gebeurde vannacht tussen Zwolle en Staphorst, vlakbij de Lichtmis. De pinken hebben tijdens hun nachtelijke avontuur een afstand van zo’n tien kilometer afgelegd. Pinken zijn koeien van zo’n jaar oud en ze staan bekend om hun nieuwsgierigheid.

De wijkagent kreeg hulp van collega’s uit Staphorst, Kampen en Zwolle om de koeien te beteugelen.

Hulp van vrachtwagenchauffeurs

Uiteindelijk lukte het met hulp van een aantal vrachtwagenchauffeurs de dames van de snelweg te krijgen. Een van hen parkeerde zijn truck dwars op de snelweg om de koeien tegen te houden.  Na het insluiten van de dieren werden ze een veewagen ingeladen. Inmiddels van de dames weer veilig en wel thuis.

De dieren zorgden voor vertraging maar hebben uiteindelijk geen ongelukken veroorzaakt, mede door het snelle handelen van de hulpdiensten.