Lifestyle & Entertainment

Eindelijk weer een dagje weg: deze pretparken en dierentuinen gaan binnenkort open

Nu we stapje voor stapje uit de intelligente lockdown lijken te komen, openen voorzichtig ook populaire dierentuinen en attractieparken weer hun deuren. Benieuwd welke parken binnenkort weer te bezoeken zijn? Lees dan snel verder.

Dierentuinen

AquaZoo Leeuwarden heeft maandag de deuren weer geopend voor abonnementhouders. Volgende week is iedereen weer welkom. Om de maximumcapaciteit te garanderen is bezoek alleen mogelijk na een online aanmelding.

Dierentuin Artis in Amsterdam opent vanaf woensdag 13 mei de deuren voor leden. Bezoekers moeten wel een tijdsslot reserveren. De dierentuin roept uitdrukkelijk op om niet met het openbaar vervoer te komen, maar met de fiets, lopend of desnoods met de auto. Er is nog geen datum bekend waarop ook niet-leden weer welkom zijn.

Ouwehands Dierenpark gaat op maandag 18 mei weer open. In overleg met de veiligheidsregio en de gemeente Rhenen mag de dierentuin toewerken naar een gefaseerde heropening. Het park wordt zo ingericht dat de gasten overal voldoende afstand van elkaar kunnen houden en de regels van het RIVM nageleefd kunnen worden.

Diergaarde Blijdorp gaat vanaf woensdag 20 mei gefaseerd open. De dierentuin in Rotterdam gaat aanvankelijk eerst open voor abonnementhouders, daarna ook voor dagbezoekers.

Wildlands Adventure Zoo in Emmen opent vanaf 25 mei weer de deuren. Dat heeft het dierenpark besloten na overleg met de Veiligheidsregio en burgemeester Eric van Oosterhout. Om het aantal bezoekers in het park te kunnen controleren, kan je alleen online tickets kopen voor de dag waarop je gaat.

Een bijzonder moment voor Gaia Zoo in Kerkrade. De dierentuin opent op 1 juni weer de deuren, precies 15 jaar nadat de dierentuin officieel werd geopend in het bijzijn van prinses Margriet.

Pretparken

Duinrell in Wassenaar is vanaf zaterdag 16 mei weer toegankelijk. Om de drukte in het Tikibad te spreiden worden er tijdsloten ingesteld en mag je maximaal twee uur zwemmen. Buiten het weekend kun je wel meerdere tijdsloten reserveren.

Attractiepark Toverland streeft ernaar om vanaf dinsdag 19 mei weer open te zijn. Ook hier is vooraf een dag reserveren verplicht. Dat geldt ook voor mensen met een abonnement, vrijkaarten of kaarten zonder specifieke datum.

De Efteling opent op 20 mei weer de deuren voor bezoekers. Het pretpark maakt wel enkele aanpassingen, zo laten zij maar een beperkt aantal mensen toe. Daarnaast moeten de bezoekers in het park ook 1,5 meter afstand van elkaar houden. Net als bij andere attracties en dierentuinen moeten bezoekers vooraf online een kaartje kopen. Het vakantiepark van Efteling, Bosrijk, is vrijdag 8 mei alweer geopend.

Lees ook: Pret- en dierenparken mogen weer open, maar dat heeft heel wat voeten in de aarde

Safaripark Beekse Bergen gaat vanaf maandag 25 mei weer open. Abonnementhouders en gasten die in een van de aangesloten vakantieparken verblijven, zijn vanaf 15 mei weer welkom in het park. Er is een maximum aantal bezoekers vastgesteld en bezoekers kunnen alleen naar binnen als ze zich online hebben aangemeld.

Op maandag 25 mei opent Walibi Holland haar poorten weer. Walibi laat een beperkt aantal gasten toe en schrijft voor dat ook huishoudens 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Mensen moeten online een toegangskaartje kopen en voor een aantal attracties dient men bovendien via hun smartphone te reserveren. Daarmee krijgen ze op de dag van hun bezoek een tijdslot toegewezen. Ze kunnen dus niet meer plaats nemen in een normale wachtrij.

Als het Amsterdamse Rijksmuseum op 1 juni weer de deuren opent, kan er een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen. Het museum werkt met tijdsblokken en kaartjes zijn alleen online te koop.

Madurodam opent komende maandag 18 mei zijn deuren weer. Op zaterdag en zondag mogen abonnementhouders alvast naar binnen om de maatregelen te testen. Madurodam verkoopt eerst alleen dagkaartjes, die alleen online te krijgen zijn. Iedere bezoeker moet bij aankoop een dag en een tijdvak reserveren. Als een maximum is bereikt, kan niemand er meer bij. Verspreid over het terrein staan plekken waar bezoekers hun handen kunnen ontsmetten.

Voor Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn en Drievliet is nog geen datum voor het eerste bezoek na de sluiting vastgesteld. Ze werken allen toe naar een veilige heropening, in overleg met de veiligheidsregio’s en de lokale overheid.

Beeld: ANP