Misdaad

Kinderopvang in Haarlem start crowdfundactie voor vernielde bus

Kinderdagverblijf Dikke Maatjes in Haarlem is een crowdfundingactie gestart nadat de bus van de kinderopvang op oudejaarsavond werd vernield door vuurwerk.

Directeur Hans Hendriksma van de kinderopvang is “warm verrast” over de hulp die hem wordt aangeboden. “Het was even omschakelen toen ik zag dat de bus vernield was”, vertelt hij tegen Hart van Nederland. “Maar ik ben erg blij verrast over de donaties en de warme reacties die we krijgen.”

Honderden donaties

De bus is volledig vernield en kan naar de sloop. Ritjes met de kinderen naar grote speeltuinen en meertjes zitten er daardoor voorlopig niet in. Dat terwijl de bus tijdens vakanties vaak dagelijks wordt gebruikt.

De oudercommissie wilde het er niet bij laten zitten en begon met een inzamelingsactie. Met succes, inmiddels hebben honderden mensen gedoneerd.

15.000 euro nodig

In totaal is er 15.000 euro nodig voor een tweedehands bus. De directeur hoop dat er voor de voorjaarsvakantie een nieuwe bus kan worden gekocht. Zodat de kinderen gewoon weer met de bus op pad kunnen.