Gezondheid

'Coronavirus uitgebroken in Haagse moskee na negeren regels'

Bij de Faizul-moskee aan de Loosduinseweg in Den Haag zijn volgens ingewijden minstens 21 leden van de geloofsgemeenschap besmet geraakt met het coronavirus. Als gevolg hiervan is eerder deze week een vooraanstaand lid (77) overleden.

Dat meldt Omroep West. Enkele leden van de geloofsgemeenschap die zich zorgen maken over de gezondheid en veiligheid, zou de gemeente Den Haag hebben opgeroepen om de moskee te sluiten.

De bezorgde leden, wiens namen bij Omroep West bekend zijn maar anoniem willen blijven, hebben de gemeente al meerdere keren tevergeefs verzocht om in te grijpen. Want hoewel het bestuur op 12 maart officieel besloot om het gebedshuis te sluiten voor alle gebeden, zou hier geen gehoor aan gegeven zijn.

Toch gebedsdienst tijdens Suikerfeest

De besmetting met het coronavirus werd op vrijdagavond 22 mei gemeld bij het bestuur van de moskee, een week nadat een van de bezoekers van de moskee positief werd getest op Covid-19. Hierop is het bestuur opnieuw in actie gekomen en heeft het besloten het pand per direct te sluiten tot 10 juni.

Volgens sommige bronnen is er tijdens het Suikerfeest toch een gebedsdienst georganiseerd en is op 27 mei het lichaam van het overleden lid opgebaard in de moskee. Daarbij zouden directe familieleden, die ook besmet zouden zijn met het coronavirus, aanwezig zijn geweest.