Gezondheid

Coronapatiënte uit Delft had contact met 'een tiental mensen'

De 23-jarige coronapatiënte uit Delft die besmet is met het coronavirus heeft de afgelopen dagen contact gehad met een ‘tiental mensen.’ Dat heeft de GGD Haaglanden zojuist tegen Omroep West gezegd.

Lees ook: Zevende coronabesmetting: vrouw uit Delft in thuisisolatie met ziekteverschijnselen

De vrouw maakt het volgens GGD-directeur Annette de Boer ‘redelijk goed’. Ze is afgelopen maandag teruggekomen van vakantie in de Italiaanse regio Lombardije en heeft de huisarts gebeld toen ze klachten kreeg. Op dit moment zit ze in thuisisolatie.

De vrouw hoest volgens de woordvoerder nog wel, maar heeft geen koorts meer. “Ze heeft milde klachten en een goede conditie”, aldus de woordvoerder. De zegsvrouw geeft aan dat de vrouw heel adequaat heeft gehandeld. Zo is de vrouw bij terugkomst direct een mondkapje gaan dragen en heeft zij de huisarts gebeld en is dus niet naar een spreekuur gegaan. “Ze heeft weinig anderen gezien in de periode dat ze ziek was.”

Contacten in beeld

Arts Johan Versteegen van GGD Haaglanden laat aan Omroep West weten dat ze de mensen met wie de vrouw contact heeft gehad in beeld hebben: “Mochten zij nu of de komende dagen ook klachten krijgen, dan worden ook zij getest.”

ANP/redactie