Nederland biedt massaal hulp, maar niet iedereen weet waar te beginnen

Mensen bieden massaal hun diensten aan onder #coronahulp. Zo halen mensen voor elkaar boodschappen en wordt er gekookt voor mensen die hun inkomsten weg zien vallen door de coronacrisis.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Veel mensen die nu thuis zitten, willen helpen, maar weten gewoonweg niet hoe ze dat aan moeten pakken. Zo ook Petra Grob uit Doetinchem in de Achterhoek, vertelt ze aan Hart van Nederland.

Samen met een vriendin wil ze graag koken voor mensen die zelf geen warme maaltijd meer kunnen betalen, of ziek zijn geworden door het nieuwe virus. Ook willen de twee zorgpersoneel een hart onder riem steken met een thuisgekookte maaltijd.

‘Voorschieten gaat helaas niet’

Het ziekenhuis in Doetinchem heeft al laten weten het super fijn te vinden als er geholpen wordt met maaltijden voor het zorgpersoneel. Maar aan ingrediënten komen blijkt nog een hele opgave. “We hebben van alles geprobeerd”, vertelt Petra. “Zoals groothandelaren en restaurants. Maar niemand heeft iets voor ons over.”

Het liefst zouden de helpers alles willen voorschieten. “Maar dat gaat helaas niet. We kunnen niet alles bekostigen.” Daar komt bij dat ze ook nog bakjes nodig hebben om het eten in te vervoeren. Op Facebook doet Petra  daarom een oproep aan mensen om ingrediënten en bakjes in te zamelen.

Heb jij nog iets liggen waarmee Petra en haar vriendin geholpen kunnen worden? Laat het haar dan vooral weten.