Gezondheid

Coronacrisis: 'Prijs van levensmiddelen is resoluut aan het stijgen'

De coronacrisis heeft merkbaar gevolgen voor de economie. Maar waar zijn we het meest bang voor? We vroegen het aan de ruim drieduizend deelnemers van Wat Vindt Nederland.

Veel van onze panelleden vrezen dat hun medische zorg een pijnpunt wordt. “Ik ben volledig afgekeurd en vrees dat ik volgend jaar de zorg kosten niet kan betalen”, vertelt één van onze panelleden bezorgd.

Maar ook zit men in de rats om het betalen van de vaste lasten of het kunnen veroorloven van af en toe een extraatje: een kwart van de deelnemers maakt zich zorgen om beide aspecten. Vaste prik zoals het doen van boodschappen zijn volgens velen nu al prijziger geworden. “Alle artikelen in de supermarkt zijn op de een of andere manier in prijs gestegen. Vraag/aanbod? Reden hamsteren? Het heeft in ieder geval te maken met corona”, weet een van de deelnemers zeker. Een veelgehoord geluid. “De prijs van levensmiddelen is resoluut aan het stijgen”, stelt ook een ander panellid. “Gelieve hier een onderzoek naar in te stellen!”

Artikel gaat verder onder de video:


Lees ook: LIVEBLOG | Dodental opgelopen tot 434, intensive care raakt voller en voller

Persoonlijk contact

De meest schrijnende bron van zorg bij de WvNL-panelleden draait echter niet om geld of bezittingen: “Het ergste is dat ik onze kinderen niet meer zie”…

Wat vindt Nederland is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 27.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.