Gezondheid

Corona-besmettingen vlakbij skivakantie koninklijke familie in Lech

Voor de koninklijke familie is het nog onduidelijk wat de gevolgen zijn na de eerste corona-besmettingen in Innsbruck, dat ruim honderd kilometer van skioord Lech ligt. De RVD laat aan Hart van Nederland weten dat de vakantie een privé-aangelegenheid is.

De koninklijke familie begon vandaag de vakantie met het traditionele fotomoment. Naar verwachting blijft de koninklijke familie gewoon zolang het skigebied open is, zegt royalty-verslaggever Sandra Schuurhof in Lech.

Lees ook: Fotosessie Oranjes in Lech: koning krijgt pakkerd van Amalia in dik pak sneeuw

Twee mannen slachtoffer van corona

Bij twee mannen van 24 jaar werd het virus vandaag gedetecteerd. Innsbruck ligt in de provincie Tirol, dat behoort tot de populairste wintersportgebieden van Europa. De twee patiënten hebben lichte koorts en hebben het virus waarschijnlijk in aangrenzend Italië opgelopen, melden Oostenrijkse media. Het zijn de eerste gevallen in het Alpenland. In de stad Linz, in het noorden van het Alpenland, is mogelijk ook sprake van een besmettingsgeval. Maar dat is nog niet bevestigd.

Lees ook :Zeker 13 Nederlanders vast in hotel op Tenerife om coronavirus

Kroatië

In Kroatië is ook voor het eerst een besmetting met het virus geconstateerd. Het gaat hier volgens premier Andrej Plenkovic eveneens om een jongeman. Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Zagreb. De patiënt had tussen 19 tot 21 februari Milaan bezocht. Naast Kroatië zijn er nu ook besmettingen geconstateerd op de Canarische eilanden, het Spaanse vasteland en Zwitserland.

ANP/Redactie