Dieren

VIDEO: Cobra van 2,5 meter gevonden bij sportschool in Amersfoort

Medewerkers van sportschool Pellikaan in Amersfoort wisten niet wat ze zagen. Achter het gebouw troffen zij een meterslange gifslang. Na onderzoek bleek het te gaan om een heuse cobra.

Bedrijfsleider Dennis Verweij dacht dat hij in de maling werd genomen toen de medewerkers het incident bij hem meldden. “We nemen elkaar wel vaker in de maling, dat houdt het werk een beetje leuk,” verklaart hij aan Hart van Nederland. “Maar toen kreeg ik het filmpje opgestuurd. Ik schrok mij rot, ik zag echt een enorme slang!”

Lees ook: Slang ontsnapt uit verblijf: ‘Bel 112 als je hem ziet’

Tropische gifslang

De Dierenambulance werd gealarmeerd, maar ook zij wist geen raad met het enorme beest. Er werd uiteindelijk een slangendeskundige uit Amsterdam opgetrommeld. En die constateerde volgens Verweij gelijk dat het ging om een giftige cobra van 2,5 meter.

Verweij: “Ik zal je zeggen: wij zijn allemaal best stoere mannen op de sportschool, maar nu waren we niet meer zo stoer hoor. Dit was heel spannend.”

Om wat voor cobra het precies gaat, is nog niet duidelijk. Maar volgens Verweij is het in ieder geval een heel gevaarlijk beest. “De expert zei dat we geluk hebben gehad dat het wat kouder is. Als het warm is, dan zijn ze bijna niet te vangen, maar door de kou worden ze heel sloom.”

Dierenambulance Amersfoort heeft met de politie gebeld en melding gemaakt. Nu is het zaak om uit te zoeken waar de slang precies uit is ontsnapt.

Bron: ANP
Beeld: Unsplash