Dieren

Circus Renz in de problemen door coronacrisis: 'Dieren hebben bijna geen eten meer'

Stress, dat hebben ze bij Circus Renz. Na de winterstop had nu het circusseizoen weer los moeten barsten. Maar in plaats daarvan staan de dieren te knagen op hun laatste restjes hooi en weten de circusartiesten van gekkigheid niet meer hoe ze het financieel moeten rondbreien. De onzekerheid maakt het allemaal nog erger.

Het circus heeft nu het kamp opgeslagen achter het terrein van het Friese congrescentrum in Drachten. Naar eigen zeggen staan ze hier nu vast. ”We weten niet wanneer we mogen beginnen en onze reserves raken snel op”, vertelt Bernard Renz tegenover Hart van Nederland.

Lees ook: ‘Circus Renz zit vast in Drachten wegens coronavirus’

”Voor ZZP’ers zijn er financiële regelingen, maar wij zijn een familiebedrijf, voor ons is niets geregeld. We hebben bijna geen strooi en hooi meer”, verzucht Renz. Gelukkig zijn er mensen die met kinderen langs komen om voer te geven, daar zijn we blij mee, maar het is nog lang niet genoeg. We hopen op meer hulp.

Geen geld meer om te reizen

Het Duitse circus is deze winter in Nederland gebleven omdat de meeste shows hier zouden zijn. Maar nu er helemaal niet opgetreden mag worden is er zelfs geen geld meer om met het circus terug te reizen naar de thuisbasis in Duitsland. En dus zit er voor circus Renz niets anders op dan het luiden van de noodklok en hopen op hulp.