Dieren

Chispa gestolen tijdens woninginbraak: 'Straks wordt ze als prooi voor hondengevechten gebruikt'

Chispa, de Amerikaanse Stafford van Bianca Lenaers uit Den Bosch, werd dinsdagavond gestolen bij een woninginbraak. Bianca is ten einde raad: “Mijn grootste nachtmerrie is dat hij wordt ingezet als prooi voor hondengevechten.”

Bianca zat dinsdagavond niets vermoedend in de sportschool toen ze ineens gebeld werd. “Er was ingebroken en de hond zou weg zijn”, vertelt Bianca. “In eerste instantie dacht ik dat Chispa weggelopen zou zijn. Dat de inbrekers de bench open hadden gemaakt, en dat hij er vandoor was gegaan.”

Chispa

Maar toen Bianca thuis kwam, bleek niet alleen Chispa weg te zijn. “Ook haar halsband en riem waren verdwenen. Hij moet dus aangelijnd meegenomen zijn”, legt ze uit. “Onze andere hond loopt los rond en die was er nog wel.”

Naast Chispa hebben de inbrekers ook de televisie meegenomen. “Dat ding is een paar tientjes waard. Het lijkt wel alsof ze alleen voor Chispa zijn gekomen en toevallig de televisie zagen en die ook maar meegenomen hebben.”

Hondengevechten

“Het is verschrikkelijk. Je slaapt niet, je bent dag en nacht bezig met de hond. Je weet niet waar ze terecht is gekomen”, vertelt Bianca geëmotioneerd. “Mijn ergste nachtmerrie is dat ze als prooi voor hondengevechten gebruikt wordt.”

“Het ras staat dan wel als agressief bekend, maar Chispa heeft een hartje van goud. Ze zou nooit iemand pijn doen. Had ze dat maar wel gedaan, dan hadden de inbrekers haar misschien niet kunnen pakken.”

Direct na de woninginbraak schakelde Bianca de politie in. Ze hoopte dat er ergens in de buurt camera’s zouden hangen, maar helaas. “De politie heeft buurtonderzoek gedaan en naar camerabeelden gezocht. Maar daar is niets uitgekomen. Ik hoop nu dan ook dat iemand Chispa van de foto’s herkend en ons tipt.”