112

Politie in Castricum start onderzoek naar naakte man die vrouwen lastigvalt

De politie in het Noord-Hollandse Castricum is een onderzoek begonnen naar de naakte man die vrouwen lastigvallen. Rond de jaarwisseling en tijdens ‘meerdere horecanachten’ zijn er verschillende meldingen binnengekomen over de naaktloper.

De reden voor het onderzoek zijn nieuwe meldingen over de man. De politie had de schennispleger al in het vizier maar nu wordt er daadwerkelijk een onderzoek gestart.

Belaagd door naakte man

Tijdens de jaarwisseling en de eerste week van januari kwamen er meerdere meldingen binnen over de man. Zo werd de 23-jarige Yousha samen met haar vriendin belaagd door de naaktloper toen zij naar huis fietsten. Yousha had samen met de vriendin de jaarwisseling feestelijk gevierd in Alkmaar. In de vroege nieuwjaarsochtend was het tijd om naar huis te gaan. Vanaf station Castricum fietsten de meiden rond 05.30 uur richting de Overtoom toen één van hen met de broek vast kwam te zitten in het wiel.

Ze stoppen en proberen de broek los te krijgen als een man bij hun komt staan en zijn hulp aanbiedt. De vriendinnen gaan er niet op in, maar kijken om en zien dat de man deels naakt is. Hij zou volgens haar hebben gezegd: ”Geen zorgen, ik ga me alleen op jullie aftrekken”. De twee dames zeggen niets tegen elkaar en draaien zo snel mogelijk om en vertrekken met een vaart naar huis.

Na het aparte verhaal maakte zij er een melding van bij de politie.