Carnavalsoptocht in Breda gaat door, 'noodscenario achter de hand'

De grote carnavalsoptocht in Breda gaat door. Door het onstuimige weer van afgelopen weekend was het lang onduidelijk of de tocht zou doorgaan, maar de organisatie gaf maandagochtend groen licht.

De optocht start rond het middaguur. Ongeveer vijftien grote praalwagens rijden voorin aan de stoet, die door het centrum gaat. Vanwege het weer is de route wel aangepast.

Schoonmakers in ‘Kielegat’ hadden maandagochtend een flinke kluif aan alle rotzooi die carnavalsvierders hadden achtergelaten¬†(tekst gaat verder onder video)

‘Noodscenario achter de hand’

De organisatie laat weten dat er een noodscenario achter de hand wordt gehouden voor als de weersomstandigheden verslechteren. Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor kustprovincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Daar worden in de middag windstoten tot wel negentig kilometer per uur verwacht.

Door het slechte weer werden zaterdag en zondag meer dan honderd carnavalsoptochten afgeblazen. Onder meer in Eindhoven, Tilburg, Anrhem, Nijmegen, Weert en Sittard gingen de festiviteiten niet door. Veel tochten zijn verplaatst naar maandag of dinsdag, maar sommigen zijn definitief geschrapt.

Lees terug: Tientallen optochten afgeblazen op waaierige en kletsnatte carnavalszondag

Beeld: SQ Vision