112

Burgemeester over fataal ongeluk met bakfiets in Bussum: ‘Dit raakt onze gemeenschap diep’

Burgemeester Han ter Heegde heeft op Facebook zijn steun betuigd aan de nabestaanden na het dodelijk ongeluk afgelopen woensdag.  Hierbij ramde een NS-stopbus meerdere auto’s.

De 36-jarige bestuurster van een bakfiets overleed hierbij ter plekke aan haar verwondingen. Haar zoon overleefde het ongeluk.

‘Tweede tragedie in korte tijd’

“Moeilijk te bevatten dat een moeder uit Naarden, die met haar kind in een bakfiets op de Comeniuslaan rijdt, dodelijk verongelukt nadat zij geraakt wordt door een bus,” schrijft ter Heegde. “Dit raakt onze gemeenschap diep.”

Hij schrijft dat hij de nabestaanden donderdag zal bezoeken. “Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden, de vader en de jongen, die als een wonder ongedeerd blijft.”

Lees ook: NS-stopbus ramt meerdere auto’s in Bussum: vrouw uit Naarden overleden

“Mijn dank gaat uit naar alle hulpverleners die meteen in actie zijn gekomen en de buurtbewoners, die zich na het ongeval onder meer over de jongen hebben ontfermd,” schrijft hij verder. “Laten we elkaar troosten en steunen in deze moeilijke tijd.”

De burgemeester spreekt in het stuk over een tweede tragedie in korte tijd waarbij een inwoner van Gooise Meren om het leven komt. Hij laat weten dat de politie zich verder buigt over de toedracht van het ongeluk.

Technisch falen

De politie meldt dat het onderzoek nog niet is afgerond. Hoewel er eerder werd gesproken over het onwel worden van de buschauffeur, schrijft de politie op Twitter over een ‘mogelijk technisch falen’.

Lees ook: NS-stopbus ramt meerdere auto’s in Bussum: vrouw uit Naarden overleden